Gazdaság

662 kkv jutott GVOP támogatáshoz

Az ebben a szakaszban több mint 14 milliárd forint támogatási igénnyel beérkezett 1617 darab pályázatból 1324 darab pályázat felelt meg a kiírási feltételeknek. A pályázók összesen 11,7 milliárd forintnyi támogatást igényeltek.

A rendelkezésre álló mintegy 7 milliárd forintos forrás figyelembevételével sorrendben a legtöbb pontot elért, összesen 662 darab pályázat juthat támogatáshoz.

A „GVOP 2.1.1. műszaki-technológiai fejlesztés” pályázat keretében eddig 3 szakaszban, összesen 35,7 milliárd forint értékben született kis- és középvállalatok eszközvásárlását, telephely fejlesztését támogató döntés. Több mint 1800 darab szerződés került megkötésre és a benyújtott elszámolások alapján kifizetett összeg meghaladja a 8,5 milliárd forintot.

A pályázat negyedik szakasza várhatóan április elején, mintegy 4,5-5 milliárd forint keretösszeggel kerül újra meghirdetésre.

A pályázati nyertesek listája a GVOP, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapján tekinthető meg.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Programra összes beérkezett pályázat közül több mint 8 ezer nyert támogatást több mint 130 milliárd forint értékben, mely a hároméves keret 85 százaléka. Az Irányító Hatóság 5600 nyertessel kötött szerződést, a kifizetetések pedig meghaladják a 34 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik