Gazdaság

Terjeszkedik az econet.hu

Megvásárolta az Ultrawebet az econet.hu Informatikai Rt. az 50 százalékban csoportjához tartozó Externet Kft.-n keresztül – jelentette be a társaság. A hétfőtől hatályos szerződés alapján a vételár 50 millió forint – jelenti a Világgazdaság.

Az ügylet részét képezi az internetes szerver-, a tartalom- és egyéb szolgáltatások nyújtásához felhasznált valamennyi szoftver, hardver, eljárás, know-how, márkanév és domainnév, valamint a vevői és szállítói szerződésállomány, amelyek ingyenes és fizető tárhely-, domainnév-, smsweb-, internet-hozzáférési és szerverhosting-szolgáltatások üzemeltetését teszik lehetővé. Az econet.hu Rt. ezzel egyidejűleg az Ultraweb rendszer üzemeltetésére és hasznosítására vonatkozó társasági és egyéb szerződéses kereteket is kialakította.

Az econet-papírok kereskedését a pénzügyi felügyelet szeptember elsején 30 napra felfüggesztette egy vizsgálata alapján: arra keresnek választ, hogy a cég megfelelő módon tett-e eleget rendkívüli, illetve rendszeres információszolgáltatási kötelezettségeinek. A társaság megtámadta a felfüggesztést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik