Gazdaság

Digitális tőzsdei tananyag készül

Az Öngondoskodás Alapítvány a Budapesti Értéktőzsdével (BÉT) és az Oktatási Minisztériummal (OM) közösen kísérleti digitális tananyagot készít azzal a céllal, hogy javítsa a fiatalok pénzügyi és befektetési ismereteit, és megismertesse őket a megtakarításon alapuló anyagi öngondoskodás eszméjével - derült ki a Magyar Bálint, oktatási miniszter részvételével tartott keddi sajtótájékotatón a BÉT-en.

A minimális lakossági megtakarításon, az elmaradott befektetési kultúrán és a növekvő lakossági eladósodás problémáján igyekszik változtatni az Öngondoskodás Alapítvány által készítendő digitális tananyag, amely a későbbiekben az OM honlapjáról is letölthető lesz.

Az új digitális tananyag nem csak a közgazdasági és a pénzügyi iskolákban tanulók, hanem minden diák és tanár számára érthető és játékos formában mutatja be, hogyan lehet könnyen boldogulni a pénzügyi ismeretek világban, hogyan bánhat bárki okosan pénzével, megtakarításaival.

A játékos képregények két szereplője, Beni és Ani közösen indulnak el, hogy felfedezzék az ismeretlen pénzügyi világot. Kalandjaik során a Nemzeti Bankban, a tőzsdén, kereskedelmi bankokban és más pénzintézetekben értik meg hogyan működik a bankrendszer, mi a Magyar Nemzeti Bank feladata, mit csinál egy bróker, hogyan működik a tőzsde, vagy, hogy miként kereshetnek pénzt az értékpapír-piacokon. Útjuk során megismerik a legfontosabb pénzügyi fogalmak jelentését, megtanulják, hogyan választhatják ki a legelőnyösebb befektetéseket, mire kell odafigyelniük az egyes termékek, szolgáltatások kiválasztásánál.

A tananyagot egy játékos, egyszerű és érthető nyelven megírt vidám képregény is kiegészíti – ismertették az alapítvány vezetői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik