Gazdaság

30 milliárdért sport- és gyógycentrum épül Óbudán

Sport és egészségügyi központot építenek Óbudán, uniós pénzekből. A hat helyszínt, illetve létesítményt magában foglaló komplexumot, valamint az azokat összekötő utakat és a zöld területeket párhuzamosan hozzák rendbe, másfél-két év alatt -írta a Népszabadság.

A harmincmilliárdos beruházást közpénzek bevonása nélkül, uniós támogatással valósítja meg egy ingatlanfejlesztő cég. A vállalat feladata lesz az előkészítés, a tervbeadás, és az építkezés is. A fejlesztés a már meglévő épületeket is érinti, de a cég az építkezés idejére biztosítja a sportolási lehetőséget más helyszíneken. A III. kerületi alpolgármester szerint Brüsszelben eddig kedvezően fogadták az ötletet, és a döntés még az idén várható.

Egy multifunkcionális, háromezer embert befogadó sportcsarnokot, egy jégpályának is átalakítható, szintén háromezres stadiont építenek, valamint egy ifjúsági sportcentrumot görkorcsolya-, röplabda-, kosárlabda-, mountainbike és futópályával, amit az óbudaiak ingyen használhatnak. Egy extrém sportok rajongóinak szánt pálya is készül, valamint az egykori Budai Nagy Antal laktanya területén egy egészségcentrumot, nyugdíjasházat, tanuszodát és gyógycentrumot építenének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik