Gazdaság

30 milliárdért sport- és gyógycentrum épül Óbudán

admin
admin

2005. 09. 27. 09:24

Sport és egészségügyi központot építenek Óbudán, uniós pénzekből. A hat helyszínt, illetve létesítményt magában foglaló komplexumot, valamint az azokat összekötő utakat és a zöld területeket párhuzamosan hozzák rendbe, másfél-két év alatt -írta a Népszabadság.

A harmincmilliárdos beruházást közpénzek bevonása nélkül, uniós támogatással valósítja meg egy ingatlanfejlesztő cég. A vállalat feladata lesz az előkészítés, a tervbeadás, és az építkezés is. A fejlesztés a már meglévő épületeket is érinti, de a cég az építkezés idejére biztosítja a sportolási lehetőséget más helyszíneken. A III. kerületi alpolgármester szerint Brüsszelben eddig kedvezően fogadták az ötletet, és a döntés még az idén várható.

Egy multifunkcionális, háromezer embert befogadó sportcsarnokot, egy jégpályának is átalakítható, szintén háromezres stadiont építenek, valamint egy ifjúsági sportcentrumot görkorcsolya-, röplabda-, kosárlabda-, mountainbike és futópályával, amit az óbudaiak ingyen használhatnak. Egy extrém sportok rajongóinak szánt pálya is készül, valamint az egykori Budai Nagy Antal laktanya területén egy egészségcentrumot, nyugdíjasházat, tanuszodát és gyógycentrumot építenének.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.