Gazdaság

Több, mint 9000 munkahelyet szüntet meg a Delta

A Delta Air Line csütörtökön bejelentette, hogy kilencezer munkahelyet kívánnak beszüntetni, és eladja repülőflottája ötödét, hogy két éven belül újra jövedelmezővé váljon.

A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság csődközelbe került, veszteségei megközelítették a 10 milliárd dollárt az utóbbi négy évben. Gerald Grinstein főigazgató elmondta, a tervezett intézkedés a Delta rövidtávú megmentéséről szól, felszámolják a nem jövedelmező útvonalakat és a költségstruktúrájukat a rivális Southwest-éhez és Air Tran-éhez kívánják közelíteni.

A Delta a legvédtelenebb Amerika hat szállítóhálózata közül az alacsony költségvetésű riválisainál, és a legkisebb a részesedése a nemzetközi repültetésből. Terveik szerint a belföldi kapacitásukat 15-20 százalékkal emelik és negyedével növelik a nemzetközi szállításukat. Ez az összkapacitásukhoz képest 7 százalékos csökkenést hoz majd, és kevesebb, mint 80 repülőgépre csökkentik az állományt.


A belföldi kapacitás közel 50 százalékát kiszolgáló repülőtársaságok védettek a csődtől. Az amerikei csőd-rendszer értelmében megengedi a csődbejutott repülő-társaságoknak, hogy tovább működjenek. Nem számolják fel őket azért, hogy nehogy tartósan csökkenjen a belföldi szállítóképesség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik