Gazdaság

Gyurcsány volt üzlettársai újra pályáznak a Malévra

Újabb ajánlatot akar benyújtani a Malévra a legutóbbi, sikertelen privatizációs fordulóban második helyre sorolt ASBK Kft. – értesült a Népszabadság.

Az augusztus végén sikertelenül lezárt Malév-pályázaton az orosz hátterű AirBridge Rt. ajánlata volt a legjobb, amely után az ASBK következett. Ez utóbbi pályázó mögött Gyurcsány Ferenc egykori üzlettársai állnak. Vági Márton, a privatizációs cég vezérigazgatója a Népszabadságnak szeptember elején elmondta, hogy a folyamatos pályáztatás nem szerencsés, de ha egy korrekt ajánlattal magától jelentkezik náluk egy vevőjelölt, nem szabad késlekedni az eladással.

Kovács Ferenc, az ASBK szakmai vezetője a lapnak megerősítette: függetlenül attól, hogy az ÁPV meghirdeti-e a Malév eladását, az ASBK pályázatot nyújt be a privatizációs szervezethez. Az ÁPV április elején meghirdetett és augusztus végén eredménytelenül zárult pályázatán az ASBK 150 millió forintos vételárat ígért a magyar nemzeti légitársaságért, átvállalta volna a teljes, 30 milliárd forint feletti adósságállományát, és 10 milliárd forint tőkeemelésre tett ígéretet. Az elképzelések szerint a lengyel LOT a Malév részvényeinek 25 plusz egy százalékához jutott volna hozzá. Az ÁPV viszont túl kedvezőtlennek találta az ASBK biztosítékrendszerét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik