Gazdaság

Hat euróról indulnak a SkyEurope-részvények

A pozsonyi székhelyű olcsó jegyes légitársaság, a SkyEurope 6 eurón állapította meg a első tőzsdei kibocsátásba kerülő részvényei árát. Az előzetes ársáv 5-10 euró volt a hétfőtől szerdáig tartott jelentkezési időszakra.

A kiadásból – a túljelentkezésre félretett részvényekkel együtt – 78 millió eurós bevételt várnak. A cég 65 százalékát viszik most a bécsi és a varsói értéktőzsdére – a kereskedés jövő héten, kedden kezdődik -, így a vállalat tőzsdei értéke 120 millió euró – közölték a SkyEurope-nál. A kibocsátást szélesen terítették több mint ötszáz európai befektetési alap között. Összesen 12,98 millió részvényt hirdettek meg, és 30 millióra volt kereslet.

A kiadásból 10 millió az új részvény, vagyis 60 millió euró friss tőkét vonnak be a fejlesztés finanszírozására. A régi részvényesek között, akik most 2,98 millió részvényüktől megválnak – ők adják a túljelentkezésre félretett részt – ott van a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) vezette befektetők csoportja (a kibocsátás előtt 43 százalékkal), a BA-CA intézményi befektetők nevében (a kibocsátásig 40 százalékkal) és az alapítók (a kibocsátásig 17 százalékkal).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik