Gazdaság

Parmalat: fejleszteni akar az új tulajdonos

A hűtőkapacitás bővítését, és annak kapcsán 30 új munkahely teremtését tervezi jövőre a Parmalat Hungária Kft. új tulajdonosa – közölte az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. vezetőinek tájékoztatását követően Székesfehérvár polgármestere.

Warvasovszky Tihamér az MTI-nek elmondta: az évi 16 milliárd forint árbevételt produkáló és a hazai tejtermelés 20-30 százalékát előállító tejtermelő csoport fontos célként jelölte meg a munkahelyek megőrzését. A Parmalat Hungária Rt.-nek jelenleg mintegy 300 dolgozója van.

A tavaly április óta felszámolás alatt álló Parmalat Hungária Rt.-t bankhitelből és a tagok tőkeemeléséből vásárolta meg a főként Békés, Hajdú-Bihar, Bács-Kiskun és Csongrád megyében jelenleg 82 tejtermelőből álló, évi 250 millió liter tejet előállító, debreceni központú Alföldi Tej Kft. A vételárról, illetve a Magyar Fejlesztési Bank által biztosított hitel mértékéről sem a Parmalat Hungária Rt. felszámoló biztosa, sem az Alföldi Tej Kft. ügyvezetője nem kívánt nyilatkozni.

Somogyi Ferenc felszámoló biztos azonban megerősítette az MTI-nek azt a korábbi információját, hogy a tejtermelő csoport 1,7-1,8 milliárd forint közötti összegért vette meg a felszámolás alatt álló cég értékesítésre meghirdetett vagyonelemeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik