Gazdaság

Az állami támogatás újabb eszközei kkv-knak

admin
admin

2005. 09. 21. 15:29

Szerdán mutatja be Neelie Kroes versenyügyi EU-biztos azt a tervezetét, amely az újítások, fejlesztések és az alkalmazott kutatások fellendítése érdekében módosítja a kis- és középvállalkozások állami támogatási rendszerét.

A javaslat kiterjeszti a kutatási és fejlesztési támogatások jelenlegi rendszerének hatókörét az innovációs alapú iparágak keretében működő kis- és középvállalatokra. Az innováció támogatása kulcsfontosságú a Lisszaboni Stratégia céljainak eléréséhez, amelynek révén 2010-ig a világ vezető gazdaságává fejlődhetne az Európai Unió.

Az érintett cégek adókedvezményt kaphatnának, sőt, Brüsszel kutatási támogatást is nyújtana a kis- és középvállalatoknak, hogy azok megtarthassák szakembereiket. Ugyancsak preferált terület lesz az egyetemek közötti kutatócsere.

A javaslatokat a tagországokkal való egyeztetést követően öntik végleges formába.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.