Gazdaság

BÉT: kereskedési jogot kapott az Emita Rt.

Az Emita Értékpapír Rt. szeptember 12-i hatállyal kereskedési jogot kapott a Budapesti Értéktőzsde részvényszekciójában és származékos szekciójának határidős piacán.

Az Emita Értékpapír Rt. július 18-án szerzett szekciótagságot a részvény- és származékos szekcióban, és szeptember 8-án teljesítette a kereskedési jog megszerzéséhez szükséges technikai feltételeket is. A zártkörűen működő részvénytársaság egy évvel ezelőtt alakult, jegyzett tőkéje 150 millió forint. A társaság kizárólagos magyar tulajdonban van, tulajdonosa a GMI Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Az Emita Értékpapír Rt. az állampapír kereskedelemben kíván piaci részesedést szerezni. A közlemény szerint a cég, a független brókercégek közül egyedüliként foglalkozik üzletágszerűen állampapírokkal, ezen belül is elsősorban magyar állampapírokkal. A brókercég emellett teljes körű befektetési szolgáltató tevékenységet végez.

A társaság a közeljövőben alaptőke-emelést tervez végrehajtani, és ezt követően értékpapír kereskedői jogosultságot szerez. A brókercég a nemzetközi pénzpiacok felé is nyitni kíván, így ügyfelei hamarosan külföldi értékpapírokkal kapcsolatos ügyletekre is adhatnak megbízást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik