Gazdaság

További erősödés lehet a BÉT-en

Jelentős forgalom mellett mérsékeltebb árfolyam növekedésre számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Deák Balázs, a CIB Bank Rt. részvényelemzője szerint a pénteki kereskedésben “minden lehetőség benne van”. Elmondta, hogy a piac a hét utolsó kereskedési napján általában fellendül, ez azonban már csütörtökön megtörtént. Így pontosan nem tudható, hogy pénteken milyen lesz a befektetők viselkedése, lehet további árfolyamemelkedés, de lehet korrekció is. Az elemző szerint a kereskedés plusz-mínusz 1 százalékos szinten belül folyik majd, viszont a forgalom mértéke nehezen becsülhető.

Az ING Bank (Magyarország) Rt. részvényelemzője, Zékány András úgy vélekedett, hogy a Mol papírok értéke tovább emelkedik. Ehhez kedvezőek a piaci feltételek. A BorsodChem papírjai a csütörtöki áresés után várhatóan némileg emelkedni fognak. Hozzátette, hogy a forgalom is magas lehet, mivel tovább folyik Magyarországra a tőkebeáramlás. Ezen a pozitív tendencián csak egy esetleges forint árfolyamgyengülés változtathat – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik