Gazdaság

Logisztikai nagyberuházás Győrben

Logisztikai központot létesít a Győri Ipari Parkban a Magyarországon mintegy egy éve megtelepedett német Rhenus csoport. A társaság Győrben elsősorban az Audi Hungaria Motor Kft. számára végez majd különféle logisztikai tevékenységeket.

Az utóbbi évek legnagyobb beruházását valósítja meg a német Rhenus a győri iparterületet működtető társaság vezetése szerint. A befektető 6,5 hektáros területen az első lépcsőben 5400 négyzetméteres logisztikai központot létesít. Ráki Zsolt, az idén júniusban bejegyzett Rhenus Immobilien Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a német cégcsoport három ütemben tervezi megvalósítani nagyberuházását. A logisztikai bázis teljes kiépítettségében 30 ezer négyzetméter területű lesz, s várhatóan 2007–2008-ra valósul meg a teljes projekt.

Az első ütem kivitelezésének költsége mintegy ötmillió euróba kerül, amely összeg már a telekárat is tartalmazza. A beruházás ez év július közepén elkezdődött, s ténylegesen csak decemberben lesz kész, de a próbaüzem a tervek szerint már november elején elkezdődik. A másik két beruházási ütemben előbb egy tízezer négyzetméteres, majd a harmadikban további tizenötezer négyzetméteres bővítést hajt végre a Rhenus. Az ügyvezető elmondta, hogy a logisztikai központ működésének első időszakában elsősorban az autóiparnak, ezen belül az Audinak végeznek modul-összeszerelést és raktározást. Ezenkívül a parkban a papíriparral, a fogyasztási és elektronikai cikkek logisztikájával és archiválással is szándékoznak foglalkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik