Gazdaság

Csúcs után erősödéssel nyitott a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,98 pontos emelkedéssel, 22 479,56 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 0,50 százalékos erősödés. A szakértők szerint kiszámíthatatlan a piac.

Suppan Gergely, a Takarékbank Rt. elemzője elmondta, nem lehet tudni, hogy a külföldi befektetők folytatják-e a vételeket, vagy inkább megfontolt kereskedésre állnak vissza. Szerinte trendfordulatra még nem lehet számítani, de kisebb korrekció várható. Az olajárakkal kapcsolatban megjegyezte, hogy azokat kiemelt figyelem kíséri a globális energia-válság kialakulásának híre miatt.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank Rt. elemzője az elmúlt napok nagy emelkedése után nagy forgalomra számít a hét első kereskedési napján. A Mol részvények árának nagyobb mértékű korrekcióját az elemző valószínűnek tartja, mivel véleménye szerint a “finomítói árréseket csaknem egy évre beárazták”. A Raiffeisen Bank elemzője összességében megosztott piaci hangulatot, nagy forgalom mellett nagy mozgásokat prognosztizált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik