Gazdaság

Kiemelkedően magas forgalom a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 278,24 pontos emelkedéssel, 21 851,13 ponton zárt. A forgalom kiemelkedően magas volt, elérte a 35,7 milliárd forintot. Elsősorban a Mol és az OTP papírok iránt volt óriási az érdeklődés.

Meglehetősen hektikusan alakult a csütörtöki nap a tőzsdén, hiszen az index ismét megjárta és túl is lépte a 22 ezres határt, ám a napot ismét csökkenéssel fejezte be.

A nap legnagyobb nyertese egyértelműen a Mol volt, amelynek a papírjai közel 5 százalékot erősödtek. A nap igazi szenzációját azonban az okozta, hogy 22 milliárdos forgalma volt az olajcég részvényeinek, amelyek végül 22 795 forinton zártak. Az OTP papírokat is sokan keresték. A pénzintézet papírjai 1,1 százalékot gyengülve 7760 forinton zártak, 8,9 milliárdos forgalom mellett. A blue chipek közül az Richter és az Egis némileg gyarapodott. Az előbbi 1,4 míg az utóbbi 1,2 százalékkal magasabban fejezte be a napot mint szerdán. Az MTelekom papírok értéke csökkent és végül 995 forinton zárt, azok után, hogy a nap folyamán 1000 forint felett is kereskedtek vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik