Gazdaság

Számítottak Tatabányán az Artesyn gyárbezárásra

Tatabánya önkormányzata sajnálatosnak tartja, hogy az amerikai tulajdonban lévő Artesyn Kft. a város érdemi tájékoztatását mellőzve jelentette be a sajtó számára termelő üzemének áttelepítési szándékát – hangsúlyozta Bencsik János polgármester.

A gazdasági társaság és a város vezetői jövő héten, szerdán ülnek tárgyalóasztalhoz, amikor is, a gyár vezetői hivatalosan is tájékoztatást adnak a tervezett lépések hátteréről és tartalmáról.

A város polgármestere elöljáróban leszögezte, hogy az önkormányzat felelősséggel tartozik a településen élők megélhetésének biztosításáért, ezért az elkövetkező hónapokban a Munkaügyi Központtal és az üzem Szakszervezeti Bizottságával együttműködve „munkába helyezési munkacsoportot” fog felállítani a felmerült foglalkoztatási gondok orvoslása érdekében.

Az elektronikai társaságok esetleges kivonulásával évek óta számol a város vezetése, hiszen Magyarország az egyszerű összeszerelő tevékenység terén, mely az olcsó betanított munkaerő meglétére épít, elveszítette versenyképességét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik