Gazdaság

Lassú menet a hőség miatt

A vasúti sínek magas hőmérséklete miatt sebességkorlátozást vezettek be néhány pályaszakaszon - közölte a MÁV csütörtökön.

A Békéscsaba – Lőkösháza vonalon 40 km/óra, Hajdúböszörmény és Hajdúdorog között 20 km/óra, Apafa – Nyírbátor teljes vonalán 40km/óra, Nyíregyháza – Nyírbátor teljes vonalán 20 km/óra sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Mindez azt jelenti, hogy az említett vonalakon húsz-huszonöt perces késéssel kell számolniuk az utasoknak.

A kánikulában a MÁV, a biztonságos vonatközlekedés érdekében, szerdától szigorította a pályatestek ellenőrzését. Az országos vasúthálózaton mintegy 110 helyen mérik a sínhőmérsékletet, az értékeket kétóránként figyelemmel kísérik. A vasúttársaság karbantartó ügyeletei a közlemény szerint készen állnak arra, hogy azonnal kijavítsák a sínhibákat.

Eddig csak sebességkorlátozást kellett bevezetni, síntörés, pályadeformálás nem volt. Azokban az időpontokban, amikor a levegő hőmérséklete a legmagasabb – déli tizenkét óra és délután kettő óra között – soron kívüli vonalbeutazást tartanak. Az egyes pályaszakaszokat mozdonyról, vagy gyalog ellenőrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik