Gazdaság

Az Intel 9,2 milliárd dollárt kaszált a második negyedévben

Az Intel Corporation második negyedéves bevétele elérte a 9,2 milliárd dollárt, amely 15 százalékkal magasabb a korábbi év hasonló időszakához képest, azonban 2 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévi adatokhoz hasonlítva – áll a cég által kiadott közleményben.

A második negyedéves nettó profit elérte a 9,2 milliárd dollárt, amely 15 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest, illetve 6 százalékos csökkenést az első negyedévhez képest. Az egy részvényre jutó nyereség 33 cent volt, amely 22 százalékkal magasabb a 2004 második negyedévében elért 27 centhez képest, azonban az előző negyedéves 35 centhez képest 6 százalékos csökkenést mutat.

Az Intel második negyedéves eredmény rekordszintűnek számít, ugyanis a korábbi évhez képest a bevétel 15 százalékos növekedést mutat. A bevételnövekedés elsősorban a noteszgép-platformok iránti kereslet erősödése miatt következett be – mondta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója.

Az Intel előző negyedéves eredményei magukban foglaltak egy plusz üzleti hetet, mivel a 2005-ös év 53 hetes pénzügyi évet jelent a vállalatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik