Gazdaság

Három végső ajánlat az Antenna Hungáriára

A hat pályázó közül három, a Macquarie Hírközlési Konzorcium, az Österreichischer Rundfunk (ORF) konzorciuma és a Swisscom Broadcast AG adott be ajánlatot az Antenna Hungária Rt. privatizációs pályázatának utolsó fordulójában.

A pályázatot kiíró Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) pénteki közleményben tudatta, hogy a pályázat eredményéről az ÁPV Rt. igazgatósága az árborítékok felbontásakor, előreláthatólag július végéig dönt.

Az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz egy szavazatot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére kiírt pályázat a második fordulójában a végső ajánlatokat pénteken kellett beadni.

A privatizációs szervezet 8,754 milliárd forint névértékű, az AH összes részvényének 73,71 százalékát kitevő részvényt ad el, és megbízás alapján értékesíti az Arago csoporthoz tartozó Forrás Rt. tulajdonában lévő 152,84 millió forint névértékű, 1,29 százalékot kitevő részvénycsomagot.

A privatizációs pályázat második fordulójába hat befektető jutott be: az Abertis Telecom S.A., a Ceské Radiokomunikace a.s., a Macquarie Hírközlési Konzorcium, az Österreichischer Rundfunk (ORF), az Swisscom Broadcast AG-t és a TdF Télédiffusion S.A.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik