Gazdaság

Csendes piac, stabil forint

A forint csütörtökön reggel csaknem fillérre a szerdai árfolyamon nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 246,70/80 forinton jegyezték az előző délutáni 246,75/95 forintos árfolyamhoz képest. A forint 12,61 százalékon állt nyitáskor a +/-15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A dollárral mintegy 50 fillérrel erősebben, 204,10/20 forinton kereskedtek reggel, a piacon azonban nem számítanak az amerikai valuta további erősödésére.

A nap folyamán “vakációsan” alacsony forgalomra számítanak, piacbefolyásoló hírek sem a régióban, sem a forint piacán nem várhatók.

A forintpiacon napok óta 7,10/15 százalékon áll az overnight és a tomnext kamat, a hosszabb lejáratokon pedig masszívan tartja magát a beárazott 25-50 bázispontos jegybanki kamatcsökkentési várakozás.

Az állampapírok másodpiacán is alacsony fogalomra számítanak, az ajánlati árak a szerdai szinten maradtak a kereskedők szerint. A 12 hónapos diszkont-kincstárjegy mai aukciójára 30 milliárd forintnyit ajánlott fel az Államadósság Kezelő Központ, a piaci várakozások szerint a szerdai 6,48 százalékos másodpiaci referenciahozam közelébe várják az aukciós átlaghozamot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik