Gazdaság

Nő a kerozinfelár a Malévnél is

A légitársaság a kőolajárak folyamatos emelkedése miatt 2005. július 12-től menetrendszerinti járatain, szakaszonként átlagosan 3 eurós pótdíjemelés mellett döntött.

A Malév Rt. a kerozin árának folyamatos emelkedése miatt, 2005. július 12-től átlagosan további 3 euró nagyságrendű pótdíjat számol fel útvonal-szakaszonként (egy oda- vagy egy visszaút). Az emelés nagysága a tengerentúlra közlekedő járatok esetében átlagosan 6,5 euró. A pótdíjemelés a menetrendszerinti útvonalakra vonatkozik. Krebsz Adrienn, a társaság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a kerozinpótdíjat tavaly június óta számítják fel, eleinte 4 euró volt, majd szeptemberben további emelésre kényszerültek. Ezt egészíti ki a mostani növelés.

A légitársaság folyamatosan figyeli a nyersolajárak változását, és értékeli annak a vállalatra gyakorolt hatását – közölte a Malév. A kőolaj ára 2004 eleje óta történelmi rekordokat dönt. A kerozin tőzsdei ára a 2004. év végi 410 USD/tonna árról a közelmúltban 600 USD/tonna fölé emelkedett. A Malév kiadásai között az üzemanyag költség éves szinten a 20 milliárd forintot is meghaladja. A folyamatos áremelkedés miatt elkerülhetetlenné vált, hogy a Malév több más, nagy légitársasághoz hasonlóan megemelje a pótdíjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik