Gazdaság

Gráf hadat üzent a külföldi élelmiszereknek

Gráf József agrárminiszter az egyik legfontosabb feladatnak az élelmiszerimport növekedési ütemének további mérséklését tartja, és bejelentette, Magyarország nem lesz Európa szemétlerakó helye – írja a Népszabadság.

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter a gazdasági tárca külpiaci értekezletén kijelentette, hogy a csatlakozást követően az országot elárasztotta az alacsony minőségű és olcsó, feldolgozott élelmiszer. Magyarország azonban nem lesz “Európa élelmiszer-termelésének szemétlerakó helye” Az egyik legfontosabb feladat – hangsúlyozta a miniszter – az agrárimport növekedési ütemének további, jelentős mérséklése.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a Népszabadságnak elmondta, tudomásul kell venni, hogy a versenyképesebb beszállítótól származó, ezért olcsóbb termékek beáramlásának megállítására nincs jogi lehetőség.

Ha a politikusok mégis kísérleteznének ezzel, a válaszlépés aligha marad el – közölte Vámos György. A főtitkár szerint a kereskedők érdeke azt diktálja, hogy amit lehet, Magyarországon szerezzenek be, hiszen a szállítás alaposan megnövelheti költségeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik