Gazdaság

Telefonos rovó Brüsszelből

Figyelmeztető levelet küldött az Európai Bizottság csütörtökön Magyarországnak és másik tíz tagállamnak, amiért nem tartják be maradéktalanul a távközlés európai uniós szabályait – írja a Népszabadság.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnál azt mondták, hogy az értesítést megkapták, szakmai álláspontjukat azonban csak péntekre alakítják ki.

Csehországot, Lengyelországot, Szlovéniát és Lettországot például azért inti a bizottság, mert az ottani mobilelőfizetők nem hordozhatják telefonszámukat. Franciaországban, Csehországban, Litvániában, Máltán, Szlovákiában és Görögországban még mindig nincs átfogó nyomtatott telefonkönyv.


Magyarországgal szemben azért merült fel kifogás, mert csak azok a társaságok vehetnek részt az egyetemes szolgáltatóvá váláshoz szükséges kijelölési eljárásban, amelyek az egyetemes szolgáltatás valamennyi elemét képesek nyújtani. Az egyetemes hírközlési szolgáltatónak az ország bármely területén, meghatározott minőségben, és minden felhasználó számára megfizethető áron kell szolgáltatnia akkor is, ha az gazdaságilag nem éri meg. A bevételek kiesését a cégek által közös alapba befizetett összegből kompenzálja az állam.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik