Gazdaság

Kamatplafonnal szorongatják a lengyel Providentet

Egy készülő törvénytervezet értelmében kamatplafont vezetnének be Lengyelországban a lakosságnak nyújtott hitelekre. A hátrányos helyzetű ügyfelekre szakosodott brit Provident bejelentette: lengyel érdekeltsége többletköltségekkel és rövid távon működési zavarokkal nézhet szembe – írta pénteki számában a forbes.com a londoni AFX hírűgynökségre hivatkozva.

A lengyel parlament alsó háza csütörtökön fogadta el azt a tervezetet, amely az ügyfeleknek nyújtott kölcsönök kamatát maximálná. A varsói jegybank és a kisebbségi lengyel kormány ellenzi a javaslatot, ezért a Provident Financial még bízik benne, hogy a tervezet nem fog életbe lépni.

Mint a forbes.com szerint elmondták: rövid távon nehézségeket és magasabb költségeket eredményez a lengyel érdekeltség számára, de továbbra is biztosak benne, hogy sikeres és eredményes lesz a működésük.

A brit központú Provident Financial Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon (nálunk Provident Pénzügyi Rt. néven) jelentős növekedésen ment keresztül az elmúlt években, miután olyan ügyfelekre koncentrálnak, akik fennakadnak a szokásos banki hitelbírálaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik