Gazdaság

Visszaélnek a Széchényi-kártyával

Az utóbbi időben megtévesztő, szükségtelen költség- és sikerdíjas vállalású hirdetések jelentek meg a Széchenyi-kártya elintézésére – erősítette meg a Világgazdaság információit Krisán László, a népszerű hitelkonstrukciót működtető Kavosz Rt. vezérigazgatója.

Lakótelepek lépcsőházában és másutt bukkanak fel olyan hirdetmények, amelyekben a lakáshitelek mellett kedvező áron – esetenként 100-120 ezer forintért – kínálják ügynökök a Széchenyi-kártyával kapcsolatos ügyintézés lebonyolítását is.

A vezérigazgató felhívta a figyelmet: senki ne dőljön be a visszaélőknek. A Széchenyi-kártya-igénylést a VOSZ és a kamara irodáiban minimális regisztrációs díjért végzik. Az újraszabályozott rendszerben a szerződést is mindenképpen csak személyesen írhatják alá a vállalkozások.

Jelenleg több mint 35 ezer kisvállalkozás használja a Széchenyi-kártyát, amelynek segítségével 120 milliárd forintos hitelkeret fölött rendelkeznek, és ezen összeg mintegy 60-70 százalékát veszik igénybe. Dolgoznak az eddig is népszerű konstrukció továbbfejlesztésén is: hitelcéljait a jövőben beruházási hitellel egészítik ki. A tervek szerint a hitelt a Magyar Fejlesztési Bank Rt. refinanszírozása mellett helyezik ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik