Gazdaság

Majdnem eltalálták a hiányt

admin
admin

2005. 07. 06. 17:17

A prognózisnál kicsivel rosszabb lett az államháztartás első féléves hiánya. A pénzforgalmi deficit a várt 985 milliárd forint helyett 988 milliárd forintra rúg.

A deficit a bruttó hazai termék 3,1 százaléka (helyi önkormányzatok nélkül, uniós módszer szerint, valamint magánnyugdíj-pénztárral korrigálva). A pénzügyi tárca egész évre a GDP 3,6 százalékának megfelelő hiánnyal számol.


Az első félévben az elsődleges egyenleg – magánnyugdíjpénztárral korrigálva – a GDP 1,9 százalékát tette ki. Ebben az időszakban a nettó kamatkiadás 457 milliárd forint volt.


Az első félévben a korrigálatlan pénzforgalmi hiány az államháztartásban – helyi önkormányzatok nélkül – 988,1 milliárd forint lett. A prognózis 985 milliárd forint volt.


Az államháztartás hiánya júniusban 150,4 milliárd forint lett. Ezen belül a központi költségvetés 118,2 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 2,3 milliárd forintos szufficittel zártak. A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak egyenlege 34,5 milliárd forintos hiányt mutat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.