Gazdaság

A Sun felvásárolta a SeeBeyondot

A Sun Microsystems valamint a SeeBeyond Technology Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodásuk értelmében a Sun felvásárolja a SeeBeyondot.

A vállalati integráció terén vezető szerepet betöltő és az elmúlt tizenkét hónap adatai szerint mintegy 167 millió dolláros bevételt elkönyvelő, világszerte kétezer ügyfelet kiszolgáló SeeBeyond felvásárlása lehetővé teszi, hogy a Sun saját elképzelése szerint az iparág legátfogóbb megoldását kínálja a vállalati alkalmazások és a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) fejlesztéséhez, telepítéséhez és felügyeletéhez.

A két igazgatótanács által jóváhagyott megállapodás értelmében a SeeBeyond részvényesei a megállapodott 4,25 dolláros részvényenkénti árat figyelembe véve az alkalmazottak részvényopcióival együtt mintegy 387 millió dollár készpénzhez jutnak.

„Az ügylet keretében egyesítjük a Java-technológia és a webszolgáltatások terén vezető Sunt a rendszerintegrációban élen járó SeeBeyonddal, így a piacon véleményünk szerint a legátfogóbb és leghatékonyabb alkalmazásfejlesztési platformcsomaggal tudunk megjelenni” – mondta Jim Demetriades, a SeeBeyond alapítója és vezérigazgatója.

Közös múlt és jövő

A két vállalat 2004 októberében piaci együttműködést kötött, hogy a fenti termékcsaládokat összevonva ügyfeleinek az eddigieknél nagyobb teljesítményű környezetet biztosíthasson. A Sun Java Enterprise System keretrendszerének és a SeeBeyond ICAN (Integrated Composite Application Network) alkalmazáshálózati megoldásának egyesítése egy nagyrészt integrált és hatékony környezetet teremt a SOA alapú vállalati alkalmazások fejlesztéséhez.

A most bejelentett tranzakció 2005 kora őszére tervezett lebonyolítását követően a SeeBeyond beépül a Sun vállalati szervezetébe. Az átmeneti időszakban egy, mindkét vállalatot képviselő közös csapat olyan integrációs terveket fejleszt ki, amelyek a két vállalat technológiai, termékfejlesztési és szervezeti együttműködésére, valamint legjobb üzleti és termékfejlesztési gyakorlataira épülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik