Gazdaság

Könnyű, nekünk







Könnyű, nekünk 5

Sony Vaio T2

Kinek? Sűrűn utazóknak.
Mennyiért? Nem ismert.
+ Médialejátszó gyorsbillentyűk, igényes képernyő.
– Nehezebb az 505-ösnél.

Megirigyelte az ultrakönnyű, hipervékony Sony Vaio 505 Extreme (Figyelő, 2004/22. szám) sikerét a japán Toshiba, s a fenti termékre meglehetősen hajazó, ám jó pár száz dollárral olcsóbb Dynabook SS SX típussal rukkolt elő a múlt héten. A 268x210x34,6 milliméteres noteszgép ugyan kicsit nagyobb – s 30 dekagrammal nehezebb – példaképénél, ám még így is csupán az egykilós kenyérével vetekszik a tömege, tehát nem fogja lehúzni a táskánkat. A laptopot 1,2 gigahertzes Pentium M processzorral, 60 gigabyte-os merevlemezes meghajtóval, 256/512 megás memóriával, 12,1 hüvelykes XGA (1024×768 pixel) képernyővel, beépített 802.11b/g WiFi és Bluetooth alkalmazásokkal szerelte fel a gyártó. Az egység előre telepített Windows XP Professional operációs rendszert tartalmaz.







Könnyű, nekünk 14

Toshiba Dynabook SS SX


Kinek? Aki nem szeret cipekedni.
Mennyiért? Mintegy 2 ezer dollár.
+ Olcsóbb, mint a Sony Vaio 505.
– Nincs CD-meghajtója.

Eközben a Sony sem maradt tétlen, stílusos ezüst kiszerelésben piacra dobta a Vaio T2 laptop újabb verzióját. Az 1,2 gigahertzes Ultra Low Voltage Pentium-M processzorral a készülék akár 7 órán át is működni képes. A gyártó gondolt azokra, akik a hosszú utazások unalmát például DVD-nézéssel akarják elütni. A 10,6 hüvelykes képernyő Sony X-Black folyadékkristályos technológiával készült és tükröződésgátló bevonattal látták el. Külön gyorsbillentyűk gondoskodnak a médiavezérlésről. Az 1,38 kilogrammos kisokos Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal, DVD/RW meghajtóval, sőt DVD-íróval is rendelkezik.







Könnyű, nekünk 23

Dell Latitude X1


Kinek? Akik könnyedén szeretik.
Mennyiért? 1700 dollár.
+ Folyadékálló billentyűzet, Bluetooth kapcsolat.
– Nem a leggyorsabb processzor.

Az anorexiaversenyt toronymagasan nyeri a Dell új laptopja, a mindössze 113 dekagrammos a Latitude X1. Az „éhezőművész” 1,1 gigahertzes Pentium M 733-as, energiatakarékos processzorral, 30, illetve 60 gigás merevlemezes meghajtóval, valamint Wi-Fi alkalmazással is rendelkezik. Képernyője 12,1 hüvelykes. A két cég együttműködésének köszönhetően a készülék szinte ikertestvére a Samsung Q30-as modelljének, ám azzal ellentétben Bluetooth kapcsolattal is felszerelték. A szabvány háromcellás akkumulátor mellett a noteszgép hatcellás teleppel is megvásárolható, ami a gyártó szerint hat órányi folyamatos használatot is lehetővé tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik