Gazdaság

A földhivatalok sms-sel védenék ki a lakásmaffiát

A földhivatalok a jövőben sms-ben vagy e-mailben értesítik az ügyfeleket, ha a tulajdoni lapot érintő változás átvezetésére kérelem érkezik – adta hírül a Világgazdaság.

Berczi Norbert, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a gazdasági lapnak elmondta, igen fontos szempont számukra a biztonság, az illetéktelen, olykor csalárd beavatkozások, adatmódosítások megakadályozása.

Az államtitkár kifejtette, hogy az informatikai fejlesztések nyomán 2007-re befejeződik az egységes, digitalizált ingatlan-nyilvántartás megteremtése, ennek révén a tulajdoni lapok mellett a térképi adatokat is digitálisan vezetik, és azokat ilyen formában szolgáltatják majd a Takarnet hálózaton.

A lakásmaffia-tevékenység visszaszorítására olyan fejlesztéseket határoztak el, amelyek lehetővé teszik, hogy az ügyfél jelzést kapjon, ha a tulajdoni lapot érintő változás átvezetésére kérelem érkezik. Első lépésben egyelőre csak az e-mail-szolgáltatást indítják el, csak a későbbiekben építik ki a mobiltelefonos üzenetküldés rendszerét. Ezekért a plusz szolgáltatásokért várhatóan fizetni kell majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik