Gazdaság

Nevet vált az Argosz

Az Argosz Biztosító Rt. 2005 június elsejétől a K&H Általános Biztosító Rt. nevet viseli, és a jövőben csak vagyon- és felelősségbiztosításokat köt - mondta Miseta Gyula, az Argosz Biztosító Rt. ügyvezető igazgatója.

Az Argosz névváltoztatásával egy időben egységes, új logót kap a teljes magyarországi K&H csoport, így a K and H Lízingcsoport, a K and H Befektetési Alapkezelő, a K&H Equities és a K&H Medicina Egészségpénztár is.

A KBC csoporthoz tartozó két magyarországi biztosító társaság, az Argosz Biztosító Rt. és a K&H Életbiztosító Rt. összesen a magyar biztosítási piac közel 4 százalékát tartja kézben.

Az Argosz Biztosító 2004 júliusa óta nem értékesít életbiztosításokat, s a jövőben is csak meglévő életbiztosítási állományát kezeli, illetve a K&H Életbiztosító számára kötött életbiztosítások adminisztrációját végzi – mondta Miseta Gyula.

Az 1998-ban alapított K&H Életbiztosító Rt. 2004-ben 7,64 milliárd forint díjbevételt ért el, közel dupláját, mint az egy évvel korábbi 3,79 milliárd forint.

Az 1992-ben alapított Argosz Biztosító kompozit – élet- és nem életbiztosítások értékesítésére egyaránt jogosító – engedéllyel rendelkezik – biztosító 2004-es, 14,98 milliárd forintos részesedése 6,86 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 14 milliárd forintot.

A befolyt díjakból 14,93 milliárd forint a nem életbiztosítási üzletágakból – nagyobb részt kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokból -, 51,2 millió forint életbiztosításokból származott. A biztosító piaci része tavaly év végén 2,5 százalék volt, kissé alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik