Gazdaság

Kicentizve

admin
admin

2005. 03. 31. 08:00

A pisztolylövésekre és halálhörgésekre komponált gengszter-rap lemezek nyitányaiból nem feltétlenül következik, hogy unalmas műsort fogunk hallani, de néha felválthatná a kövezeten koppanó töltényhüvelyek hangját – Rejtővel szólva – a korrekt hátba szúrás neszezése.

Az együgyű mosolyú, kissé pösze hiphop sztár új lemezét komoly várakozások előzték meg, hiszen a korábbi albuma, a Get Rich or Die Tryin’ című produkció az utóbbi évek legjobban fogyó debütáns lemeze volt az Egyesült Államokban. Miként az várható volt, a The Massacre (A mészárlás) első helyen nyitott Amerikában, Kanadában, Németországban, ez azonban nem szabad, hogy meggondolatlanságra csábítson minket.


A keleties motívumokkal kevert R&B-s hiphop az első album ismeretében tényleg nem okoz csalódást, sőt megkockáztatjuk, hogy ötletesebb, és komolyabb produceri vállalkozás, mint a Get Rich…, arról nem beszélve, hogy a nagy konkurencia, Eminem felemásra sikeredett új lemeze is 50 Cent malmára hajthatja a vizet.

Kár, hogy a sebhelyes művész meg sem próbált kilépni a gettó-folk adta keretek közül. Leszólja azokat, akik a drogokról rappelnek, mert szerinte valójában az „utca törvényeit” kell megénekelni. Ez persze ellentmondásos szöveg, arról nem beszélve, hogy szörnyen unalmas is. Annak ellenére az, hogy az 50 Cent legendárium szerint a művész ifjú korában a drogdealer szakmát választotta, majd kilenc golyót lőttek a testébe. A melodikus, sok esetben szentimentális futamokkal kísért, de mégis keménykedő műsor meglehetősen egyanyagú, viszont abban a tartományban, amit kijelölt magának, a lehetőségekhez képest izgalmas, és a maga módján szórakoztató.

50 Cent: The Massacre Universal • 79 perc, 22 szám. Poptőzsdei árfolyam: *** és fél

A queensi rapper sorra ontja a korábbi sikerszámaihoz hasonlatos slágereket. Aki szereti a garantált minőségű, de semmi extrát nem tartogató – fickós, mégis érzelmes – hiphopot, azt ez a lemez könnyen arra sarkallhatja, hogy 15 éves BMW-jén lecserélje a kevésbé attraktív dísztárcsát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.