Gazdaság

Egészséges elektronika







Egészséges elektronika 5

Quicklook


Ár: 750 dollár
Kinek? Akinek problémái vannak az apróbb betűkkel.
+: Gyenge fénynél is jó képet ad.
-: Az elemek csak másfél óráig bírják.

Amikor idősebb korban gyengülni kezd a látás, az olvasáshoz elvben nagyítót is használhatunk, de igazán apró betűknél vagy gyengébb fény mellett ez nem mindig segít. Ilyenkor jöhet jól az írországi Ash Technologies által kifejlesztett Quicklook, amely tulajdonképpen egy kamera és egy nagyméretű TFT monitor „ötvözete”. Hatszoros nagyítást nyújt, ám ez a kijelző fényessége és kontrasztja következtében nagyobbnak tűnik. A 300 grammos készülék mindössze 10 centiméter hosszú, így akár egy nagyobb mellényzsebben is elfér. A kütyüt tetszésünk szerint színes vagy nagyobb kontrasztot adó fekete-fehér módban is üzemeltethetjük.







Egészséges elektronika 14

Cadex Medication Reminder

Ár: 50 dollár
Kinek? Aki rendszeresen több fajta gyógyszert szed.
+: Egészségügyi információt nyújt vészhelyzetben.
-: Ha nyakban akarjuk hordani, külön kiegészítőt kell vásárolni.

Egy másik probléma fejben tartani az orvos által felírt gyógyszereket – melyikből, mikor, mennyit kell bevenni. Számos elektronikus figyelmeztető létezik már, ezek közül is kiemelkedik azonban a Cadex Medication Reminder. A karóraként vagy nyakba akasztva is viselhető szerkezet – miközben az időt is méri – az előre beprogramozott időpontokban jelzi, hogy melyik gyógyszert kell beszednünk. A víz- és ütésálló óra akár napi 12 alkalommal figyelmeztethet, 36 karakteres üzenetekkel. Ezenkívül számos fontos információt tárolhat tulajdonosáról: egyebek közt a betegségeit, vércsoportját, allergiáit, orvosa telefonszámát, vagy a társadalombiztosítási számát. Vészhelyzet esetén az óra felületén elhelyezett gomb megnyomásával bárki megtudhatja az azonnali segítséghez nélkülözhetetlen információkat.







Egészséges elektronika 23

Telephone Emergency Medical Alarm System

Ár: 250 dollár
Kinek? Az egyedül élőknek.
+: Többfajta üzenetet is előreprogramozhatunk.
-: A vízálló, fürdőkádban is viselhető vészhívó további kiadást jelent.

Az egyedül élő időseket az a veszély is fenyegeti, hogy esetleg nem jutnak el a telefonig, amikor segítségre szorulnak. Ezen segít a Telephone Emergency Medical Alarm System. Ha a készülék használója a telefon 30 méteres körzetében tartózkodik, egy gomb lenyomásával a telefonnal felhívatja az előre beprogramozott számokat, s lejátssza a rögzített hangüzenetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik