Gazdaság

Házvezető helyett

Nem is olyan rég még komoly gondokat okozhatott a háztartásokban, ha a gyerek jégkrémre vadászva nyitva hagyta a mélyhűtő ajtaját, vagy a házigazda kertészkedés közben elfelejtette, hogy meg kellene locsolnia a sütőben a húst. Nem adódhat ilyen probléma a Miele új készülékeivel: ezek nem csak érzékelik, hogy beavatkozásra van szükség, de figyelmeztetni is képesek a konyhából, vagy fürdőszobából korábban eltávozott tulajdonost.


Házvezető helyett 1

Otthoni kommunikációs központ. Ha kell, figyelmeztet

Mindehhez persze nem csupán a háztartási eszközre van szükség, hanem egy kommunikációs központként szolgáló, modemszerű adóvevőre – neve Miele@home InfoControl -, amelyet az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni. E dobozba az intelligens konyhai gépek a villamos vezetékeken továbbítják jeleiket; ez az információ alakul aztán rádióhullámokká, s figyelmeztetéssé.

A vevőkészülék hordozható, s kisebb egy mobiltelefonnál, a felhasználó így zsebre vághatja, vagy az övére csatolhatja. A kiegészítő ötvenméteres távolságig folyamatosan kijelzi, hogy az adott háztartási gép éppen hol tart a munkában, és ha valamilyen oknál fogva beavatkozás is szükséges, csipogni kezd.

Mivel az InfoControl közvetlenül az elektromos hálózaton keresztül kommunikál a háztartási gépekkel, használatához nincs szükség külön kábelezésre. Így a lakáson, vagy házon belül bárhol elhelyezhető; persze célszerűbb a tetőtérben, mint a pincében felállítani, a minél nagyobb lefedettség érdekében. A készülék jelenleg 11 nyelven közvetíti üzeneteit, és egyetlen rendszerben összesen 8 háztartási gép működését vezényli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik