Gazdaság

Heti portfólió – Marad a bizonytalanság

Heti portfólió – Marad a bizonytalanság 1Rövid távon nem várható áttörés a hazai tőzsdén a világszerte jellemző rossz hangulat közepette#<# - véli Trippon Mariann. A CIB Értékpapír Rt. elemzője szerint a piacok tartós optimizmusához és a hazai árfolyamok emelkedéséhez még több hónap szükséges. Portfóliója összeállításában éppen ezért óvatos a brókercég munkatársa, a részvényeknek csak 50 százalékos súlyt adott, ezen belül is a nagyobb likviditású blue chipek dominálnak, amelyek a javuló hangulatból elsőként profitálhatnak. A Matáv árfolyamát az elmúlt időszakban elsősorban a távközlési szektort és különösen a Deutsche Telekomot sújtó negatív hangulat mozgatta. Emellett a második negyedéves gyorsjelentés is megerősítette, hogy a társaság fundamentumai stabilak. A Richter második negyedéves gyorsjelentése is jó működést tükröz. A társaság eredménykilátásai is igen attraktívak, különösen a fő piacnak számító FÁK-régióbeli sikerek miatt. Heti portfólió – Marad a bizonytalanság 2Az OTP gyorsjelentése megfelelt a várakozásoknak, a banktól a következő időszakban is stabil eredménynövekedésre lehet számítani. A Mol megítélésekor a legnagyobb bizonytalanságot továbbra is a gázüzletág sorsa jelenti. De amennyiben sor kerül a partnerbevonásra, az komolyabb árfolyam-emelkedéshez vezethet. A gázüzletágon kívüli területek teljesítménye továbbra is jól alakul, a sávszélesítés utáni forinterősödés nyomán pedig a jövőben megszűnik a korábbi években a pénzügyi eredményt erősen negatív irányba befolyásoló tétel, a dollárhitelek árfolyamvesztesége.

A Mezőgép idei első hat havi eredményei megfeleltek várakozásoknak, a második félévben pedig dinamikusabb árbevétel és eredménybővülési ütem lehetséges. A Richterhez hasonlóan az Egis kilátásait is igen kedvezőnek ítéli Trippon Mariann.

A hosszabb lejáratú állampapírok hozamalakulásának előrevetítésekor elsősorban a várható további erőteljes inflációcsökkenés ad okot optimizmusra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik