Gazdaság

Kis- és középvállalkozások: Koncepció már van

admin
admin

1996. 12. 18. 00:00

Amióta a társasági törvény lehetővé teszi, saját tulajdonú, alapítású cégemben, cégeimben dolgozom. Általában elmondhatom, hogy közepesen sikeresen működünk, a cégek vagyona alapján valahol a középvállalkozások kategóriájába sorolom magunkat. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mit jelentenek a különböző vállalkozástámogatási koncepciók a valóságban.

Tulajdonképpen azt mondom, jobb lenne, ha nem dolgoznának ki semmiféle külön stratégiát a hasonló vállalkozók és cégek támogatására. Minden koncepciónál többet érne, ha az alkalmazottainkat úgy alkalmazhatnánk, hogy világos nyugdíj- és betegbiztosítási rendszerbe fizethetnénk be elviselhető mértékű járulékokat vagy díjakat. Erről a témáról rengeteg ígéretet hallottunk, legújabban 1997-re ígérnek új nyugdíjbiztosítási koncepciót. Belátom, hogy egy ilyen folyamatot nem lehet egyetlen döntéssel, egyik napról a másikra véghezvinni. De azt is be kellene látniuk az Országgyűlés tagjainak, hogy legalább az első döntést meg kellene már hozni: mikor kezdődjék egyáltalán ez a folyamat?

A kis- és közepes vállalkozások, cégek külön kezelésében más okból sem hiszek. Lehetséges, hogy hozzáférhetünk különböző támogatási keretekhez, kaphatunk speciális, a piacszerzést segítő információkat, de ez édeskevés. Arra várunk, hogy egy olyan témában, mint például az amortizáció, legalább tíz, tizenöt évre kiszámítható, a gazdálkodás követelményeit a mainál jobban figyelembe vevő jogszabályokat készítsenek. Ha ez megtörténne, sokkal kevésbé szorgalmaznánk a megkülönböztetett bánásmódot.

TAR ISTVÁN CÉGVEZETŐ, BUDAPEST

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

People gather next to flowers, candles and other items set up on the Las Ramblas boulevard in Barcelona as they pay tribute to the victims of the Barcelona attack, a day after a van ploughed into the crowd, killing 13 persons and injuring over 100 on August 18, 2017.
Police hunted for the driver who rammed a van into pedestrians on an avenue crowded with tourists in Barcelona, leaving 13 people dead and  more than 100 injured, just hours before a second assault in a resort along the coast. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.