Gazdaság

HAT ÉV, HÁROM FUNKCIÓ

admin
admin

1996. 12. 04. 00:00

A Figyelő értesülései szerint a pénzügyminiszter két héttel ezelőtt megbízást adott Tarafás Imrének, az Állami Bankfelügyelet elnökének, hogy szervezetileg készítse elő az általa irányított testület összeolvadását az Állami Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel. E tény biztossá teszi azt a szakmai berkekben immár több mint fél éve keringő feltételezést, hogy Tarafás lesz az ÁPTF elnöke. Lapunk úgy tudja, hogy hat évre szóló kinevezésére a pénzügyminiszter és a Magyar Nemzeti Bank elnöke még ebben a hónapban megteszi az előterjesztést a miniszterelnöknek. A hasonló időtartamra kinevezendő két elnökhelyettes ifj. Nyers Rezső és Pacsi Zoltán lehet, feltéve, hogy utóbbi a januárban hatályba lépő pénzügyi törvénycsomaggal szembeni ellenérzéseit félretéve elfogadja a felkérést. Elutasítás esetén Pacsi – a köztisztviselői törvény értelmében – két hónapig még ügyvezetőként ellátja az ÁPTF tőkepiaci felügyeletét – ennyi idejük lenne tehát a jelölőknek, hogy felkutassák az alternatív elnökhelyettest.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.