Gazdaság

IDŐSZERŰ VÁLTOZTATÁS

admin
admin

1996. 11. 13. 00:00

A szinte napra pontosan két éve, 1994. november 16-án bevezetett bruttó elszámolásforgalmi elvű Bankközi Zsíró Rendszer a pénzforgalom felgyorsulását eredményezte. Működtetésével a bankközi átutalások futamideje csökkent, a jegybanki rendelkezésben meghatározott teljesítési határidők alapján az ügyfelek kiszámíthatják az átutalás teljesítéséhez szükséges időt – olvasható a monetáris politikai irányelvek tervezetében. A zsíró mellett 1997-ben valószínűleg megkezdi működését a Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer (VIBER), amely lényeges változást hoz majd a pénzforgalom lebonyolításában. A VIBER létrehozását az MNB-ben az európai pénzforgalmi rendszerekhez történő jövőbeni csatlakozás miatt is tartják szükségesnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.