Gazdaság

ÜZENET A LIFTBŐL

admin
admin

1996. 10. 30. 00:00

Az összeállítás meghatározó “üzenete” a régió bankrendszereinek átalakulásával kapcsolatban: a mérséklődő infláció, a csökkenő állampapírhozamok és az erősödő konkurencia közepette a pénzintézetek szükségképpen rákényszerülnek a jó minőségű, olcsó, de viszonylag nagy tömegben értékesítendő szolgáltatás-típusok kialakítására. Ez magyarán azt jelenti, hogy az állampapír-, illetve a vállalati piac felől egyre több esetben a lakossági pénzpiac irányába tolódik a banki tevékenység súlypontja. A képlet világos: a vállalati (és a bank) privatizációval párhuzamosan érkező külföldi érdekeltségű pénzintézetek sorra szerzik meg a megbízható adósnak számító céges ügyfeleket. Ráadásul ma még régiószerte inkább az eszkimók száma nő, mint a fókáké – igaz, ez alól is vannak kivételek. A hazai pénzintézetek így ráfanyalodnak a szemükben – a CEER kifejezésével – legalább a “vajaskenyérre-valót” biztosító lakossági pénzpiacra.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.