Gazdaság

FIZETTEK ALKALOIDÁÉRT

admin
admin

1996. 10. 09. 00:00

Az Alkaloida Vegyészeti Gyár Rt. vevője, a kaliforniai INC Pharmaceuticals Inc. október 10-én tulajdonába veszi a társaság nyilvános, egyfordulós pályázaton elnyert, 50,02 százaléknyi részvénycsomagját. A vevő által fizetett több mint 1,3 milliárd forintos vételár már be is folyt az ÁPV Rt.-hez. (A vagyonkezelő holding a vételárból 1,1 milliárd forintot elkülönít az rt. jogelődje által létesített hulladéklerakó megszüntetésére és a környezet rehabilitációjára.) A privatizációs szervezet még áprilisban írt ki pályázatot a társaság 2,43 milliárd forint névértékű pakettjére, amelynek nyertesét júniusban hirdették ki. A szakmai befektető pályázatában vállalta, hogy a tulajdonba lépésétől számított 90 napon belül 1,8 milliárd forinttal megemeli a cég jelenleg 4,86 milliárd forintos jegyzett tőkéjét. Ezzel részesedése 60 százalékra növekszik, az ÁPV Rt. tulajdoni hányada pedig 25 százalék plusz egy szavazatra csökken.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.