Gazdaság

BESZORÍTOTT ÖNKORMÁNYZATOK

admin
admin

1996. 10. 02. 00:00

Az önkormányzatok jövő évi finanszírozását illetően az Országgyűlés elé beterjesztett költségvetési törvénytervezet más számokat tartalmaz, mint a korábbi irányelvek (Figyelő, 1996/39. szám). A támogatás végösszege 496 milliárd forint, ami – az új feladatokkal kiegészülve – 60 milliárddal haladja meg az idei támogatottsági szintet. Az úgynevezett szabályozott források (normatív támogatások és átengedett személyi jövedelemadó) növekménye az ideihez képest a korábban tervezett 6 százalékról 13 százalékra nőtt. Mivel azonban csupán a közalkalmazottak 17 százalékos béremelésére 51 milliárd forintra lenne szükség, az önkormányzatok a működőképesség megőrzése érdekében kénytelenek lesznek kiadásaikat elbocsátásokkal mérsékelni. További változtatás, hogy a településeknek átengedett személyi jövedelemadó mértéke az idei 25-ről 22 százalékra csökken.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.