Gazdaság

KÉTMILLIÁRDOS BKV-BERUHÁZÁS

admin
admin

1996. 08. 07. 00:00

Európa legnagyobb forgalmú villamosvonalán, a Nagykörúton és a Petőfi hídon lapunk megjelenésekor kezdik meg a villamosvágányok cseréjét. Ugyanezen a napon indul a vágányrekonstrukció a XI. kerületi Fehérvári úton, a Bocskai út és a Csurgói utca között. Az összességében mintegy 2 milliárd forint értékű beruházásokkal várhatóan október végére készülnek el. A cég bízik abban, hogy ezután 10-15 évig nem kell hozzányúlni a pályaszerkezethez. A beruházásokhoz szükséges pénz 54 százalékát az rt. világbanki hitelből, a többit saját forrásaiból állja. A 38 millió dolláros világbanki kölcsönből összesen 23 kilométernyi villamospálya újul majd meg, ebből az idei munka több mint 8 kilométert érint. A hitelkeretből 50 új autóbuszt vesznek, és a járművek menet közbeni helyzetét figyelő (AVM) rendszert is bővítik. Az új buszok várhatóan a jövő év második felében állhatnak majd forgalomba.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.