Gazdaság

DUNAMENTI ERŐMŰ: TELJES GŐZZEL

admin
admin

1996. 07. 24. 00:00

A japán MITSUI & Co. Ltd. nyerte a Dunamenti Erőmű G2-es blokkjának építésére kiírt kétfordulós versenytárgyalást. Az egyik legnagyobb távol-keleti kereskedőház fővállalkozóként vesz részt az üzletben, míg a villamos berendezés szállítását, a helyszíni szerelési és üzembehelyezési munkákat a Groupe Schneider Merlin Gerin Vertesz Villamossági részvénytársaság végzi. A beruházás finanszírozója a Magyar Villamossági Művek, de a Dunamenti Erőmű saját forrásait is bevonja, és a Világbank is támogatja a projektet. Az új gőzciklusú létesítmény révén – a kivitelezők ígérete szerint – az erőmű gazdaságossága javulni fog, s a korábbi, korszerűtlen berendezés leállításával jelentősen csökkenthető a környezetszennyezés. A több mint 130 országban jelen lévő Schneider-csoport tavalyi éves forgalma elérte az 59,4 milliárd francia frankot. A főként villamos készülékek és az automatizálási termékek gyártására specializálódott cég 1991-ben alapította meg magyarországi leányvállalatát Merlin Gerin Vertesz Villamossági Rt. néven. Ugyancsak a vállalatcsoport tulajdona az 1993-ban létrehozott Merlin Gerin Zala termelőüzem.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.