Gazdaság

KÍMÉLJÉTEK A KELERT!

admin
admin

1996. 07. 10. 00:00

A brókerek egybehangzó állítása szerint a külföldi értékpapír-vásárlás nem a kispénzű magyar családok hó végi mulatsága lesz. Az egyes tranzakciók elkerülhetetlen adminisztratív költségei mellett a lebonyolításban részt vevő magyar és külföldi brókercég, valamint a Keler is felszámítja majd a saját jutalékait. A magyar elszámolóház július 1-jei általános díjcsökkentésével egyidejűleg a külföldi értékpapírokhoz kapcsolódó díjtételeit is ismertette. Egy Keler-Cedel értékpapír-transzfer – vagyis a magyar és a nemzetközi elszámolóház közötti átutalás – például ezer forintjába kerül a megrendelőnek (beszámítva a Cedel díját is). A letéti igazolás formájában a Kelernél elhelyezett értékpapírok számlavezetési díja 0,45 ezrelék; ez kötvények esetében a névérték, részvényeknél az aktuális piaci érték után számítandó. A papírok “fizikai” – vagyis az eredeti értékpapír kinyomtatott formájában való – beszállítását egyszázalékos (!) számlavezetési díjjal “bünteti” a Keler. Ennek oka, hogy az értéktár nem képes a rendkívül sokféle potenciálisan megvásárolható papír mindegyikét megvizsgálni, így az egyébként szokásos gyűjtőelvű tárolás helyett a jóval költségesebb egyedi nyilvántartást kell alkalmaznia.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.