Gazdaság

Telehírek

admin
admin

1996. 06. 26. 00:00

– A Matáv Rt. Budapesten már júniusban beindította úgynevezett OSS-rendszerét, így fokozatosan valamennyi fővárosi előfizető új típusú számlát kaphat. A 4 milliárd forintos fejlesztés felét hajtották végre eddig, 1997 végéig valamennyi Matáv-előfizető hasonló, a korábbinál részletesebb számlát kaphat. Az OSS modulja bekerül az ügyfélszolgálati irodákon működő számítógépekbe. Ez a modul elsőként az István központban használható, így ott bárki naprakész információkat kaphat. A szolgáltatás országossá tételétől a Matáv a várakozási idők és a számlapanaszok csökkenését várja.

– A Monor Telefon Társaság Rt.-hez (MTT) tartozó nagykátai körzetben június 26-án kötötték be az 50 ezredik telefonállomást. A cég 1994 végén 13 800 előfizetőt vett át a Matávtól. A monori primer körzetben 43 településen 240 ezer ember él. Az MTT ez év végére 55 ezer telefon- és 17 ezer kábeltelevízió-vonal bekapcsolását kívánja elérni. A társaság aktív szerepet kap a Magyar Honvédség telekommunikációs rendszerének modernizálásában. Tárgyalások folynak arról, hogy az M5-ös koncessziós autópálya teljes telekommunikációs hálózatát és segélykérő telefonszolgáltatását is ezzel a társasággal építik meg.

– Az Ericcson Távközlési Kft. telefonhálózat fejlesztésére írt alá szerződést a Hungarotel Rt.-vel és a Pápatel Rt.-vel. Ennek értelmében az Ericsson még 1996-ban kiépíti az orosházi primer körzetben 11 000 új előfizető teljes telefonhálózatát kulcsrakész fővállalkozásban. A telefonközponttól a lakások telefoncsatlakozásáig terjedő vállalkozás jelentős része úgynevezett RLL technológiájú. Ez azt jelenti, hogy az előfizetőket rádiós összeköttetésen keresztül kapcsolják a hálózatba. A pápai körzetben 2500 olyan előfizetőt kapcsolnak az év végéig ugyancsak RLL-technológiával a hálózatra, akiket vezetékes vonalhoz amúgy csak nagy sokára (vagy egyáltalán) nem tudnának juttatni.

– A Pannon GSM Rt. a következő hetekben megújítja hangposta- szolgáltatását. A változás lényege, hogy az előfizetőknek nem kell majd nemzetközi (esetleg kétszeres) tarifát fizetniük, ha külföldön is igénybe kívánják venni ezt a szolgáltatást. A cég egyébként egy ideje már úgynevezett Phase II. kártyát adnak új előfizetőiknek. A SIM-kártyákban a Phase II-es előírással a korábbi hárommal szemben 8 kilobájt memória használható. Ez azt jelenti például, hogy a korábbi 50 helyett akár 100 név és telefonszám, valamint 12 SMS-üzenet is tárolható. Bővebbet erről a cég Váci úti és a nemrégiben megnyílt Károly körúti ügyfélszolgálatánál lehet megtudni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.