Gazdaság

MAGYAR JOLLY JOKER

admin
admin

1996. 06. 12. 00:00

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. újdonsült vezérigazgatója 44 éves gépészmérnök. Pályafutását a Vegyiműveket Tervező Vállalatnál kezdte, ahonnan három év után oktatóként visszakerült a Budapesti Műszaki Egyetemre. A nyolcvanas évek derekán itt doktorált. 1991-ben a Fegyver- és Gázkészülékgyár egyik kft.-jének volt a főmérnöke. Tegyük hozzá, akkoriban Latorczai János volt a gyár megbízott vezérigazgatója. A cég ellen felszámolási eljárás indult, mindketten átmentek az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumba. 1993 szeptemberében vezérigazgató-helyettes lett az Állami Vagyonkezelő Rt.-nél. Mindent megtett azért, hogy vezér lehessen. Megfigyelők szerint szerepe volt Szekeres Szabolcs látványos eltávolításában, ám az utód mégsem ő lett. A kormánybiztos Bartha Ferenc menesztésekor, a HungarHotels-ügy kapcsán ismét felmerült a neve mint esélyesé az első számú vezetői posztra.

1995 nyarán úgy tűnt, kegyvesztett: kitették az ÁV Rt. igazgatóságából. Az új privatizációs törvény végrehajtásakor, amikor az ÁVÜ-t és az ÁV Rt.-t összevonták, kinevezték az új szervezet első számú, úgynevezett tranzakciós vezérhelyettesévé. Kezébe került a villamosenergetikai ipar magánosítása és az egyszerűsített privatizáció, folyamatosan dolgozott a kohászati ügyeken. Az idén márciustól a vagyonkezelés is a kompetenciájába tartozott, valamint a gépipar, a feldolgozóipar, az agrárgazdaság, a pénzintézetek és az ingatlanok sorsa.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.