Gazdaság

AZ ÚJ REFORMCSOMAG

admin
admin

1996. 05. 29. 00:00

A szerkezeti reformok háromrészes csomagja, amelyet a bolgár kormány az utóbbi hónapokban készített, majd a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank elé terjesztett, mindenekelőtt a következő pontokat foglalja magában.

1. A privatizálás felgyorsítása: Részesedések eladása külföldi befektetőknek egy sor kulcsüzemben, köztük az országos távközlési társaságban és a Sodi Devina szódagyárban. A tulajdonreform elősegítése adókedvezményekkel minden, legalább 66 százalékban privatizált üzemnél.

2. Vállalati szerkezetváltás: 106 kisebb üzemet, amelyek 18 ezer főt foglalkoztatnak és az 1995. évi összes bolgár vállalati veszteség 17 százalékáért felelősek, rövidesen bezárnak. Szerkezetváltás 58 nagyobb állami üzemnél, köztük a vasútnál, a Balkan Air nemzeti légitársaságnál és az olajfinomítóknál, amelyek mintegy 60 százalékkal járulnak hozzá a veszteségekhez. Állami szanálási program létszámleépítéssel, üzemrészek bezárásával. Amennyiben 1997 közepéig nem tudják elérni a veszteségek jelentős csökkentését, újabb üzembezárások következnek.

3. A bankrendszer szanálása: A bankfelügyelet megerősítése, az ágazat szerkezet-átalakítása és konszolidálása fúziók és felszámolások útján, csődeljárás bevezetése a bankoknál, a privatizálás felgyorsítása, állami ügynökség létrehozása a behajthatatlan hitelek átvételére (az első ütem költségei 500-550 millió dollárra rúgnak).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.