Gazdaság

TELEPÍT A SZŐLŐ-BOR KFT.

admin
admin

1996. 05. 01. 00:00

Az 1993-tól tartó reorganizáció nyomán kilábalt a krízishelyzetből a villányi Szőlő-Bor Kft., amely még az idén részvénytársasággá alakul, s pár éven belül a cég tőzsdei bevezetése is megtörténhet. A 806,68 millió forintos törzstőkéjű cég tavaly 4,5 millió palack bort értékesített – egyharmadát külföldre. A Figyelőnek Kaposi Annamária, a mintegy kilencven százalékban tulajdonos MBFB Rt. vezérigazgató-helyettese elmondta: az rt.-vé alakulás azért nem azonnal történik, mert az átalakulással együtt névváltoztatást is terveznek, ami megfelelő előkészítést igényel. A fő tulajdonos az elmúlt év végén kétszázmillió forint készpénzt biztosított a társaságnak, megteremtve ezzel a működés optimális finanszírozásának lehetőségét. Óhegyi Jánostól, a kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk: öt éven belül összesen 160 hektáron – ebből az idén 42 hektáron – telepítenek szőlőt, ami nemcsak a saját árualap (jelenleg 20-25 százalékos) arányát növeli, hanem azt is lehetővé teszi, hogy extra minőségű termékekkel jelenjenek meg a piacon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.