Gazdaság

AHICO: ÉVZÁRÓ NÉVCSERÉVEL

admin
admin

1996. 05. 01. 00:00

A piaci átlagot jelentősen meghaladó díjbevétellel zárta az 1995-ös évet az Ahico Biztosító. A társaság 1,7 milliárd forintos forgalom mellett 143 millió forintos adózás utáni nyereséget ért el. Az összes díjbevétel 1529 millió forintot tett ki, ami mintegy 79 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. A Magyarországon öt éve működő cég többségi tulajdonosa az American Life Insurance Company (Alico), amely az egyik legnagyobb biztosítási szervezet, az American International Group (AIG) leányvállalata. (A New York-i központú nemzetközi társaság az USA legnagyobb kereskedelmi és ipari biztosítója, amelynek éves forgalma 26 milliárd dollár, adózás utáni nyeresége pedig meghaladja a 2,5 milliárd dollárt.) A múlt heti közgyűlés határozata alapján az eddig hivatalosan használt Első Amerikai-Magyar Biztosító Rt. név helyett a társaság áttért az Ahico Biztosító név használatára. Martin Zonneveld vezérigazgató azonban cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a névváltoztatás az első lépés lenne a másik két kistulajdonos, a Vas-, Fém- és Villamosenergiai Szakszervezetek Szövetsége és a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének kivásárlása felé. A társaság erre az évre 3 milliárd forintos forgalmat és mintegy 450 millió forint adózás utáni nyereséget tervez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.