Gazdaság

Hírcsokor

– Az Ifabón a Matáv szerződést kötött a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-vel, valamint az ÁB-Aegon Általános Biztosító Rt.-vel menedzselt bérelt vonali szolgáltatásra. Eszerint június végétől a K&H Bank 130, az ÁB-Aegon 54 FLEX-COM összeköttetést vehet igénybe országos információs rendszerében.

– A Nokia legújabb, 1610-es készüléke száz órát bír készenléti állapotban, beszélgetni három és fél órán át lehet rajta. A 250 grammos mobiltelefon elődeinél jobban bírja a megpróbáltatásokat (például az ütődést). Felhasználóival magyar nyelven tartja a kapcsolatot.

– Az ISDN-telefonok új, Integral T1 névre keresztelt termékcsaládját az Ifabón mutatta be a Bosch Telecom. Az öttagú család tagjai az egyszerű, digitális készüléktől a grafikus kijelzővel rendelkező és ablaktechnikával működő telefonig a lehető legteljesebb választékot nyújtja.

– A Westel Rádiótelefon Kft. e héten kezdi meg a vállalati belső információs rendszert is forradalmasítani képes DECT-szolgáltatását. A cég egyidejűleg bemutatja legújabb Mobitext szolgáltatását is. A lapunk megjelenésével egy időben zajló bemutatót várhatóan megtekinti Donald Blinken, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is.

– Öt bankból álló konzorcium 175 millió dolláros szindikátusi hitelszerződést kötött a napokban a Pannon GSM Rt.-vel. Az eddigi legnagyobb kelet-európai projektfinanszírozási ügyletét az ING Bank szervezte. Az összeg 30 százaléka dollárban, 70 százaléka ecu-ben áll a felhasználó rendelkezésére. A hitelszerződés feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik