Gazdaság

SPORTCENTRUM SZÉKESFEHÉRVÁRON – Kőbe vésendő részvényesek

A sport- és szabadidős szolgáltatások iránt növekvő igényre – no meg az igénybevevők stabil fizetőképességére – alapozza üzleti elképzeléseit a Sky Sportcentrum Rt. Az 1994-ben alapított cég április 1. és 26. között nyilvános alaptőke-emelést hajt végre, amelynek során a 31 milliós jegyzett tőkéjű társaság legalább 50, de legfeljebb 200 millió forinttal szeretné megemelni tőkéjét. Az így megszerzendő pénzből a társaság a tulajdonában lévő székesfehérvári építési telken kíván egy minden igényt kielégítő szabadidőközpontot létrehozni. A jövő évre vonatkozó üzleti tervben 124 milliós árbevétel mellett 88 milliós adózás előtti eredmény szerepel, amit a társaság a Fehérváron dolgozó menedzserek árrugalmatlan keresletére és a környékbeli szakképzetlen munkaerő alacsony foglalkoztatási költségeire alapoz. A jelenlegi tulajdonos, Harmat Imre, aki egyben a társaság elnök-vezérigazgatója is, törzsrészvényei mellett egy szavazatelsőbbségi részvényt is megtart magának, s így vétójoga lesz a cég életét meghatározó fontosabb döntésekben.

A kibocsátás sajátossága, hogy a Buda Bróker által forgalmazott papírok lejegyzői a jövőre tervezett 30 milliós osztalékon kívül a tulajdonukba került részvények névértéke öt százalékának erejéig ingyen vehetik igénybe a sportcentrum szolgáltatásait. (A papírok névértéke 1000, kibocsátási árfolyama 1050 forint.) A részvényekhez más juttatások is társulnak, bizonyos összeghatár fölött például a részvényesek nevét a bejáratnál elhelyezett dísztáblán is feltüntetik.

A kibocsátási tájékoztató előzetes változata szerint egyébként a társaság a jövőben további szabadidőközpontok felépítését tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik