Gazdaság

FELGYORSÍTJÁK A HÁLÓZATFEJLESZTÉST – Fogyasztóbarát árak

A cég üzletpolitikájának lényege, hogy a magánszemélyek mellett egyre nagyobb figyelmet szentelnek a gazdaság, valamint a kormányzati és intézményi piac szereplőinek.

A nagyberuházások után a cég az idén már valószínűleg nyereségesen működhet. Piaci részesedését tekintve a skandináv többségi tulajdonban lévő Pannon a magyar GSM-előfizetők piacán 36 százalékos részesedést szerzett. A becslések szerint az ország GSM-ellátottsága 2003-ra legalább 12-13 százalékot érhet el, ami 1, 3 millió előfizetőt jelent – a Pannon akkor már 700 ezer körüli fogyasztói táborral számolhat.

A mobiltársaság a piaci célcsoportoknak megfelelően alakítja tarifacsomagjait. Jelenlegi Minimum és Optimum csomagja megfelel az új stratégiának: a korábbihoz képest felgyorsított hálózatfejlesztés fogyasztóbarát árpolitikával párosul. Az Optimum tarifarendszer rugalmas, a jelentősen váltakozó forgalom esetén sem kell túlfizetni a használatot. Ez a tarifarendszer automatikusan biztosítja a kedvezményeket. A kedvezményhatárok változatlanul hagyásával jelentősen megnőtt a kedvezményekre jogosultak aránya. A 7800 forintos alsó értékhatár, amely eddig havonta mintegy 300 percet jelentett, az idén még mindig 255 percet jelent. A 11 180 forintos felső értékhatár, ami eddig közel 500 percnek felelt meg, az idén körülbelül 415 percet jelent. A havi díj és az értéknövelt szolgáltatások árai nem emelkedtek, olcsó az Optimum tarifarendszer, a súlyozott percdíjak pedig kevesebb, mint 20 százalékkal nőttek. Ezek alig több, mint 10 százalékos havi összköltség-növekedést jelentenek az előfizetőknek.

A Pannon-szlengben nemes egyszerűséggel nagymama csomagnak hívott Minimum tarifacsomag az átlagos polgár számára rendkívül előnyös. Az alacsony, 2100 forintos havi díj 800 forint értékű ingyenes beszélgetést tartalmaz – ez akár 38 percet is jelenthet, amennyiben az előfizető csak csúcsidőn kívül telefonál. Havi 90 percnél kevesebb kimenő hívásnál (60 százalék csúcsidőben, 40 százalék csúcsidőn kívül) a Pannon GSM-nél a legalacsonyabbak a mobiltelefon fenntartási költségei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik